11/05/2023 0 Opmerkingen
Houtlak
Vanwege de door het jaar heen flink wisselende weersomstandigheden, zoals regen, zon, kou en wind, hebben de schuttingen in onze tuinen flink te lijden. Ook worden ze blootgesteld aan diverse soorten insecten, die er niet alleen in wonen, maar zich er ook tegoed aan doen. Op een gegeven moment loopt een schutting dan ook schade op en is het belangrijk hier iets aan te doen, voordat hij instort of omwaait door verrotting.
Wat kan er met mijn schutting gebeuren?
Door de vele regenval in ons land is het bijna logisch dat er vocht trekt in het hout van de schutting. En vochtig hout blijkt een mooie voedingsbodem te zijn voor diverse soorten schimmels die, op hun beurt, het hout zacht maken waardoor er nog meer vocht in het hout kan trekken. Zo ontstaat op den duur houtrot. Een schutting waarin zich schimmel heeft genesteld, is meestal gemakkelijk te herkennen; het hout oogt kruimelig of sponzig of is voorzien van een witte waas. Zie je niks? Klop dan een keer op het hout. Klinkt het hol? Dan kun je er vanuit gaan dat er houtrot in het spel is.
Wat kan ik hieraan doen?
Helaas is het niet mogelijk om houtrot te repareren. Ook is hout dat is aangetast door bijvoorbeeld houtworm, ten dode opgeschreven. Vervang dan ook de aangetaste delen en zorg ervoor dat de schutting vervolgens goed behandeld wordt met houtlak of beits, bedoeld voor gebruik op tuinhout.
Wat is nu trendy?
Was het lange tijd normaal om een schutting te voorzien van een zo natuurlijk mogelijke kleur als bruin of groen, op dit moment is een kleurtje helemaal trendy. Denk hierbij ook aan zwart, waardoor planten beter opvallen, wit wat een ruimtelijk effect geeft en regenboogkleuren. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos en ze maken jouw schutting meteen ook nog eens uniek.
Wil je informatie over de juiste verf voor je schutting? Neem dan contact op met Fa. H. Regelink & Zonen. We helpen je graag verder.
Opmerkingen
Schrijf een reactie